Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujmy, iż Poleski Ośrodek Sztuki w Łodzi przetwarza dane osobowe uczestników organizowanych przez siebie wydarzeń, warsztatów oraz innych form działań statutowych, w których uczestnictwo wymaga uprzedniego zarejestrowania się, dokonania zgłoszenia, lub zawarcia umowy. W związku z powyższym informujemy, iż:

1) Administratorem danych osobowych jest Poleski Ośrodek Sztuki z siedzibą w Łodzi przy ul. Krzemienieckiej 2a;

2) Inspektorem ochrony danych w Poleskim Ośrodku Sztuki jest Pani Anna Rutkowska, e-mail: a.rutkowska@pos.lodz.pl;

3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu: przedstawienia oferty programowej Poleskiego Ośrodka Sztuki, zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług kulturalnych; podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust 1 pkt a), b) i c) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

4) W związku z celami, o których mowa powyżej, odbiorcą danych osobowych mogą być podmioty pośredniczące w wykonywanych przez administratora zobowiązaniach umownych np. dostawcy usług IT, księgowych, kancelarii prawnych;

5) Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;

6) Dane osobowe będą przechowywane przez okres do czasu cofnięcia zgody na ich przetwarzanie, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest zawarta z Panią/Panem umowa, albo obowiązek prawny ciążący na Administratorze – do czasu upływu terminów wynikających z przepisów szczególnych regulujących ciążące na Administratorze obowiązki;

7) Osoba której dane dotyczą posiada prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

8) Osoba której dane dotyczą ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych.

9) Podanie danych osobowych jest dobrowolne i stanowi warunek zawarcia umowy o świadczenie usług kulturalnych. Niepodanie danych osobowych będzie skutkowało niemożliwością zawarcia umowy.